Energiecentra

In je design vind je negen centra. Ieder centrum heeft zijn eigen thema. Afhankelijk van de kanalen die de centra onderling (kunnen) verbinden zullen sommige centra ingevuld/ingekleurd zijn en sommige niet. De centra waar je gevuld/ingekleurd bent, zit je vaste energie. De plaatsen waar je niet ingevuld bent, de witte centra, ben je gevoelig voor de energie van anderen, die wel ingevuld zijn in dat centrum. Deze energie kun jij heel duidelijk voelen en zelfs versterken.

Energiecentra

Hoofd

Het bovenste centrum op de kaart staat voor inspiratie, brandstof, die ons aanzet om na te denken; onder druk om vragen te stellen en antwoorden te vinden.

Ajna

In dit centrum wordt de info die je vanuit het hoofd-centrum binnenkrijgt verwerkt. Hier worden dus inspiratie en prikkels geïnterpreteerd. Een instrument waarmee je overzicht krijgt, onderzoekt en informatie verwerkt.

Keel

Het centrum dat staat voor de manier waarop je jezelf manifesteert, zowel in je verbale communicatie als in je handelen.

G-centrum

Staat voor identiteit, richting en liefde. Een soort magneet met maar één pool. Deze aantrekkende magneet zorgt ervoor dat de mensen, plaatsen en gebeurtenissen die voor ons een waardevolle betekenis hebben, vanzelf op ons pad komen.

Ego

Staat voor wilskracht en de kracht om jezelf te kunnen bewijzen en die zorgt voor ontwikkeling op het materiële vlak en eigenwaarde.

Sacraal

Centrum met een enorme kracht, waaronder de functie om leven te genereren/voortplanting. Het Sacraal-centrum stelt ons in staat door middel van werk te reproduceren; het levert de kracht om te groeien en te ontwikkelen.

Milt

Centrum verantwoordelijk voor het functioneren van ons immuunsysteem en welbevinden. Instinctief, intuïtief en op basis van smaak. beslist dit centrum wat gezond is voor onze fysieke overleving en wat niet.

Solar Plexus

Het Emotionele centrum staat voor het hele spectrum aan emoties dat we kunnen ervaren. De energie van het gedefinieerde/gekleurde emotionele centrum beweegt zich in een golf, van het ene uiterste van het emotionele spectrum naar het andere.

Wortel

Dit is het onderste centrum op de Human Design-kaart  en staat voor ‘gedrevenheid’. Evenals het bovenste Hoofdcentrum, oefent ook het Wortel centrum druk op ons uit; het stimuleert ons om te ontwikkelen en ons aan te passen aan de uitdagingen die de wereld biedt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *