Zit iedereen wel op de juiste plek?

Er lijkt soms zo weinig begrip voor elkaar

Communicatie verloopt stroef

Bang dat het teveel is voor sommigen

Gaan we op juiste manier met elkaar om?

Werkt iedereen vanuit zijn kracht?

… of willen jullie iets aan teambuilding doen

terwijl je ook nog eens jezelf ontwikkelt? 

Ken elkaar

Er kan vanalles spelen in een team. Je kunt er onrust voelen. Het idee dat mensen elkaar niet begrijpen en daardoor niet genoeg voor elkaar over hebben. Dat er niet echt een connectie is.

Of gewoon het gevoel dat het wel beter zou kunnen: dat het al een hartstikke leuk team is, maar dat je voelt dat er meer in zit. En hoe krijg je dit eruit?

Hoe beter het team elkaar kent, des te beter kan het samenwerken en vanuit hun unieke krachten werken. Elkaar leren kennen begint altijd bij jezelf leren kennen. Weten wie jij bent, helpt jou in je contact met anderen.

…en wat dat scheelt!

Zeker scheelt dat! Wat als alle mensen in het team zouden weten hoe ze in elkaar zitten en waarom ze reageren op dingen zoals ze nu doen? Wat als je weet hoe een ander je ziet? Als je weet hoe je het beste beslissingen kan nemen? Dan wordt al het contact met anderen makkelijker. Dat beloof ik.

Dus als ik met jullie team aan de slag mag, ga ik eerst ieder teamlid kennis laten maken met zichzelf, voordat we het team aan elkaar gaan voorstellen. Kennis maken met jezelf doen we in een persoonlijke sessie. En kennis maken met elkaar, dat gieten we in een toffe workshop, op maat. Want het leven draait zeker ook om plezier maken!

Een LoS Traject

Bén jij of héb jij een baas die het beste uit zijn team wil halen? Die het nut van persoonlijke ontwikkeling ziet? Die snapt dat samenwerken en goede communicatie begint bij ieder teamlid? Die buiten de gebaande paden durft te wandelen?

Dan zou een LoS (Love of Sharon) Traject iets voor jullie team kunnen zijn.

Allereerst ben ik benieuwd naar jullie wensen en het doel van het traject. Bijvoorbeeld: betere communicatie, een sterker team, meer begrip of het werken aan persoonlijke ontwikkeling.

Ieder teamlid krijgt zijn eigen persoonlijke analyse. Hierna ontwikkel ik een workshop op maat, waar het hele team aan deelneemt. Natuurlijk gaan we evalueren om te zien wat het traject met je team gedaan heeft. Ook bekijken we wat het team eventueel nog nodig heeft. Dit kan bestaan uit: o.a. sessies ter verdieping, extra workshops, handouts op maat, herhalingsbijeenkomsten.