We hebben alle kleuren van de regenboog.

Er is altijd gedoe binnen dit team.

Ik heb het idee dat niet iedereen zegt wat hij of zij vindt.

Kan het nu nooit eens van een leien dakje gaan

Als ik terugkom van vakantie is het altijd puinruimen

Waarom neemt niet iedereen zijn eigen verantwoording

Heb het gevoel dat er onderling van alles speelt, maar ik kan er de vinger niet op leggen.

Ken elkaar

Er kan van alles spelen in een team. Je kunt er onrust voelen. Het idee dat mensen elkaar niet begrijpen en daardoor niet genoeg voor elkaar over hebben. Dat er niet echt een connectie is.

Of gewoon het gevoel dat het wel beter zou kunnen: dat het al een hartstikke leuk team is, maar dat je voelt dat er meer in zit. En hoe krijg je dit eruit?

Hoe beter het team elkaar kent, des te beter kan het samenwerken en vanuit hun unieke krachten werken. Elkaar leren kennen begint altijd bij jezelf leren kennen. Weten wie jij bent, helpt in het contact met anderen.

En soms is hier een hulp van buitenaf voor nodig. Iemand van buiten het bedrijf, die als coach en confidante kan fungeren. En zo de boel op scherp kan zetten, zodat er weer productief en effectief gewerkt kan worden.

…en wat dat scheelt!

Zeker scheelt dat!

Hoe zou het zijn wanneer geschillen rustig uitgesproken kunnen worden. Hoe zou het zijn wanneer men elkaar op de juiste manier durft aan te spreken? Wat als we eindelijk de krachten van de werknemers voor ons laten werken. Wat als we snappen waar iemand niet zo goed in is en dan de juiste ondersteuning kunnen geven. Stel je voor dat iedereen op de juiste plek en met de juiste instelling aan het werk is. Dat je dan terugkomt van vakantie en alles gewoon soepeltjes is verlopen. Je team je eigenlijk niet eens echt gemist heeft…

Een utopie? Een droom? Ik denk van niet. Ik weet namelijk zeker dat het kan.

Team Traject

We bespreken het doel van jullie team traject. (Communicatie, Persoonlijke ontwikkeling, etc…)

Persoonlijke sessie

Een LoS Traject begint altijd met persoonlijke sessies. Ieder teamlid krijgt een eigen persoonlijke sessie van ong. 1,5 uur. Tijdens dit gesprek, bespreken we het volgende: type, beslissingsvorm, hoe zien anderen je, sterke punten en valkuilen.

Workshop

Ongeveer twee weken na deze sessies volgt de workshop (in overleg 1 of 2 dagdelen). Deze is speciaal voor jullie team ontworpen. Tijdens de workshop vertel ik het team o.a. over de eigenschappen van de andere types zodat er meer begrip kan ontstaan. Ook ziet het team wat voor invloed we allen op elkaar hebben en waar dit zit. We gaan hier interactief mee aan de slag, zodat snel duidelijk wordt hoe het in de praktijk werkt.

Evaluatie

Natuurlijk evalueren we zodat we kunnen zien wat jullie team nog eventueel nodig heeft.

In-Company Coach

Met alle strenge regels op het gebied van verzuim is het belangrijk langdurig verzuim van personeel voor te blijven. Dit voorkomt niet alleen hoge kosten maar ook een hoop leed op privé vlek en de werkvloer.

Veel bedrijven zorgen al ontzettend goed voor de fysieke gezondheid van hun team. Gelukkig zijn er bedrijven die inmiddels ook goed zorgen voor de mentale gezondheid van hun team. Maar dit mogen er best wat meer worden!

Aandacht

Hoe gezonder je personeel, des te productiever ze zijn.. Hoe beter iemand in zijn vel zit, hoe beter degene thuis functioneert, maar ook; des te beter degene binnen een team/bedrijf functioneert.

Ieder mens wil gezien en gehoord worden. Als dit niet het geval is, kan dit onbewust voor mentale klachten zorgen. Wat niet ten goede komt van de gezondheid van iemand. Er is, binnen een bedrijf, niet altijd ruimte of tijd voor een objectief luisterend oor: iemand waar je teamlid naar toe kan en durft. Iemand waar ze terecht kunnen voor persoonlijk advies of gewoon om hun verhaal kwijt te kunnen. Iemand die neutraal is, maar ook kan bemiddelen of in actie kan komen, indien nodig of gewenst.

Aanbod

Je kunt als bedrijf regelmatig een coach inhuren of workshops houden voor je personeel. Maar in de periodes hiertussen gaat veel kennis en momentum verloren. Door coaching in je bedrijf te integreren blijf je niet alleen momentum houden, maar zorg je er voor dat je team blijft groeien. En zo ook je bedrijf. Je personeel wordt gelukkiger, je team gaat beter functioneren en het verzuim daalt.

Wat kom ik doen

  • Intern kennismaken door meewerk/meeloop middagen op diverse afdelingen
  • Persoonlijke basis analyses
  • Coach gesprekken
  • Team trajecten (bestaande uit basis analyses en workshops)
  • Inzetbaar bij sollicitatieprocedures
  • Sparringpartner HR & management
  • Regelmatig evaluatiemomenten
  • Werkzaamheden flexibel aan te vullen naar behoefte en in overleg.

Wat heeft jouw team nodig

Niet alles bestaat al.

Soms speelt er iets binnen jullie team, of binnen het bedrijf waar jullie werken, waar geen kant en klare oplossing voor is.

Voorbeeld

Een bedrijf waar binnen het team wat onrust heerst. De leidinggevende kan er niet direct een vinger op leggen maar wil dit graag opgelost zien. Maar hoe los je iets op waneer je niet precies weet wat er scheelt?

Het bedrijf nodigt me uit om een aantal dagen mee te draaien (handjes uit de mouwen), gaf me de vrije hand wat gesprekken te voeren: om te voelen wat er speelt binnen het team en bedrijf. Het voordeel van een extern iemand binnen een bedrijf, naast dat het team vaak opener durft te zijn, is vooral dat er een paar nieuwe ogen naar de situatie kijkt: iemand die niet al jaren binnen/volgens de patronen van het bedrijf werkt.

Wat was nodig

Een extra teamlid op een specifieke plaats, betere communicatie en wat praktische tips. Opgelost.

Voor dit bedrijf hielp het dat ik even intern mee kwam draaien. Een tijdelijke functie. Maar soms is iets op te lossen door er over te sparren met iemand buiten je bedrijf, gewoon in een gesprek. Soms is het een workshop. Soms een bemiddelingsgesprek. Alles kan.

Koffie?

Laten we het er gewoon over hebben. Vrijblijvend. Lijkt me leuk.