Wie is jouw grootste voorbeeld?

Wie is jouw grootste voorbeeld en wat is de belangrijkste les die je van deze persoon hebt mogen leren? Het lijkt zo’n heldere vraag. Maar ik vond het lastig! Dus, vraag ik aan de vragenstelster: Wie was de jouwe? En natuurlijk heeft zij haar antwoord klaar:

“Mijn grote voorbeeld is Paul Gauguin. Niet vanwege de manier waarop hij schilderde of omdat ik zijn stijl zo mooi vind. Maar juist omdat deze man zijn luxe leventje opgaf om zijn dromen waar te maken. Hij wilde kunstenaar worden en dat is hij geworden. Puur en alleen omdat hij alles los liet voor zijn droom. En zonder opleiding, met een beroerde achtergrond en eigenlijk geen kansen, heeft hij het toch waargemaakt.”

Hoe mooi! Vinden jullie niet? Ik snap het voorbeeld dat ze hier uit haalt. Zeker als je zou weten dat ze zelf ook ontzettend mooie dingen kan maken. En daar een passie voor heeft. Maar nu ik. Wie is mijn voorbeeld.

Mijn voorbeeld

Ik heb hier echt hard over na moeten denken. Ik denk dat ik niet één voorbeeld heb. Ik denk dat ik in mijn leven geïnspireerd wordt door heel veel voorbeelden. Misschien is het dan ook eerlijker om er gewoon een paar te noemen/beschrijven zodat jullie weten wat ik bedoel. En een paar van mijn voorbeelden kunnen “ontmoeten”.

Mijn held

Dat was hij voor mij. Zo noemde ik hem ook. Hij was groot, stoer en sterk. Ontzettend lief voor zijn vrouw en zijn dochter. Maar hij kreeg een tumor, in zijn hoofd. Er volgde onderzoeken, ziekenhuizen, operaties, medicijnen, dingen vergeten, niet meer werken,  niet meer zelfstandig, niet meer lopen, niet meer praten. Maar niets, echt helemaal niets zorgde er voor dat hij bij de pakken neer ging zitten. Hij bleef positief. Hij bleef genieten. Van zijn mooie vrouw, zijn lieve dochter, zijn familie. Nooit klaagde hij, nooit werd het hem te veel, zijn humor bleef, zijn lach ook. Hij genoot van elke seconde, alle kleine en grote dingen, zolang hij maar kon.

Hij heeft me geleerd dat het leven mooi is, dat je er van moet genieten, dat je het moet omarmen met al dat je hebt. Voor zolang als je kunt.

Ook met stoel

Knappe kop, goed lijf, mooie vriendin, fijne baan. Wie maakt hem wat. Tijdens een dag surfen op vakantie, merkte hij ineens dat zijn onderlijf niet meer functioneerde. Hij kon niet meer lopen. Waarschijnlijk nooit meer. Dus een rolstoel. Maar die stoel ging deze man niet tegenhouden in het leven. Hij ging zijn leven zeker niet aanpassen aan deze stoel, die stoel ging zich maar aanpassen aan hem. En zo geschiedde. Er is niets wat hij niet kan of geprobeerd heeft. Heel eerlijk, hij heeft dingen gedaan die ik niet eens zou durven.

Ik heb van hem geleerd dat je kunt bereiken wat jij wilt en de enige die jou kan tegenhouden, dat ben jezelf. En the sky is zeker niet the limit.

Voor de liefde

Een hele grote familie en fijne vrienden, een huis, een baan. Ze liet het allemaal achter voor de liefde. Voor haar 3 mannen. En ze vertrok naar de andere kant van de wereld. Natuurlijk heeft hij het ook geprobeerd in dit koude kikkerland. Maar ze zag dat hij gelukkiger was aan de andere kant van de wereld. In zijn land. En ze ging. Ze liet alles achter. Voor de liefde. Ze heeft zich aangepast aan het land, ze heeft vrienden, een carrière gemaakt en is gelukkig. En dat vind ik mooi. Want al is het al heel wat jaren geleden en is het goed gegaan, het is niet niks geweest, die keuze.

Deze mooie vrouw heeft mij geleerd dat je soms moeilijke keuzes moet maken. Maar ze heeft ook bewezen dat het resultaat fantastisch kan zijn.

Honderden

En zo kan ik nog wel even doorgaan, maar jullie snappen me vast. Dit zijn een paar van de voorbeelden in mijn leven. Maar er zijn honderden voorbeelden/momenten, een daad die iemand verricht en me inspireert, een speech die iemand geeft en me laat nadenken en ga zo maar door… Tja, keuzes maken is al niet echt mijn sterkste kant, dus één voorbeeld past ook niet echt bij mij denk ik. 😁

Mijn vraag aan jou

Wie is jouw grote voorbeeld, en waarom?

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *