Wat zie ik 15 jaar vooruit?

Zo’n leuke maar ook lastige vraag van een lieve vriendin kwam binnen via de mail: ” Mijn vraag aan jou: als je in een glazen bol kijkt en je kan daardoor 15 jaar vooruit kijken, wat zie je dan?”

Glazen bol

Een glazen bol, zou ik die eentje willen? Ik denk het eigenlijk niet. Maar voor deze vraag ga ik er toch in kijken. Jeetje. Lastig hoor. Toen deze vraag binnenkwam vond ik hem gelijk leuk en had zin om hem te beantwoorden. Maar als je dan echt gaat nadenken over hoe je zou willen dat het er over 15 jaar uit ziet, dan komen er heel veel antwoorden. En dan weer een hele hoop vragen! Grappig hoe dit werkt in mijn hoofd. Dus vanuit gevoel dan maar, want als ik deze vraag aan mijn hoofd overlaat dan gaat dit een veel te lang antwoord worden!

Over 15 jaar

Antwoord ik deze vraag uit hoop of uit realisme? Ik hou van hoop. Dus daar gaat ie.

Ik zie een wereld waarin mensen tot besef zijn gekomen dat iedereen in de wereld uniek is. Dat iedereen een uniek wezen is. En dus ook zijzelf. En steeds meer mensen hebben dit ook geaccepteerd. Hebben zichzelf geaccepteerd, precies zoals ze zijn. Met alle eigenaardigheden (die dan eigenlijk niet bestaan, want wat is eigenaardig en wat is normaal…) en dit ook geaccepteerd. Met alle zwakke en sterke kanten die ze hebben. En doordat iedereen dit van zichzelf en anderen kan zien, hebben ze elkaar ook geaccepteerd. En is er wederzijds respect voor alle gelijkenissen en verschillen die er tussen ons allemaal zijn.

En ik persoonlijk?

Ook ik heb dan eindelijk dat besef ten volste beseft. En kan het ook in de praktijk voelen en ervaren. En verder… Begin 60 maar zeker niet ingekakt 😉 Met beide benen in de wereld.  Ik kan niet zien wat ik doe (daar heb ik zelfs in het nu al moeite mee 😉 ). Laat staan over 15 jaar! Maar dat ik met mensen werk, dat is een feit. En ik hoop iets met jeugd. Er voor zorgen dat zij hun leven met zo min mogelijk weerstand kunnen leven. Want ik geloof (en dan nog steeds) dat het leven makkelijk mag gaan. Easy. Ook werk ik efficiënt en plaatsonafhankelijk, zodat er genoeg tijd over blijft om met onze camper (die we dan hebben) de wereld in te trekken. Ver weg, dichtbij, en toch altijd je huis bij je hebben. Dat lijkt me heerlijk. Man en ik nog altijd gezond en gelukkig. Kids gezond en gelukkig, hoe.. dat mogen ze zelf invullen, daar zijn ze nu al hartstikke goed in. Dus… Over 15 jaar. Weer een tijd om naar uit te kijken. Dat voelt dan eigenlijk best wel fijn.

Bedankt voor je mooie vraag, vriendin.

Een vraag aan jullie

En natuurlijk wil ik van jullie weten: wat zie jij, als je in je glazen bol kijkt, over 15 jaar gebeuren? Ik ben benieuwd!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *