Wat Human Design precies inhoudt?

Voor de uitleg van het Human Design systeem: een vertaling van een stuk van Ra Uru Hu, de ontdekker van het Human Design systeem.

“Het Human Design Systeem is geen geloofssysteem”

(door Ra Uru Hu, origineel in Engels via Jovian Archive).

‘Het systeem vereist niet dat je ergens in gelooft. Het vereist niet dat je in mij gelooft. Het zijn geen verhalen. Het is geen filosofie. Het is een concrete blauwdruk van de aard van het zijn. Het is een logische manier waarop we onszelf kunnen zien. De mechanica zelf is genoeg om een groot verschil in iemands leven te maken.

De ironie van wat het is om een mens te zijn, is dat we gevangen zitten aan de oppervlakte van het begrijpen en accepteren van onze natuur en de kosmos om ons heen. We zitten gewoon nog aan de oppervlakte. Het maakt niet uit hoe intelligent we zijn. Het doet er niet toe welke labels we aan die intelligentie hechten; of we het ‘verlicht’ noemen of we noemen het ‘geniaal’ of we noemen het dit of dat. Er is een enorme onderliggende onwetendheid over hoe ons lichaam werkt.

Je genetisch code

Het Human Design Systeem is een vertaling van je genetische code. Met een Human Design-opleiding kan deze genetische code in detail worden gelezen. Dat is het werk van een professionele analist. Dit vermogen om onze mechanica in detail te kunnen beschrijven, is duidelijk diepgaand. Het onthult de complete natuur in zijn subtiliteiten. Maar door simpelweg de mechanics te begrijpen, zul je een basis hebben in dit leven dat onmiddellijk effect zal hebben.

Deze essentiële waarheden zijn eenvoudig omdat ze mechanisch zijn. Wat mechanisch is in ons, is de manier waarop onze genen werken. En op het moment dat we proberen hun werking te verstoren, dalen we af in een leven van verwarring, chaos en pijn.

Alle leren, echt leren, duurt zeven jaar. Het duurt zeven jaar om ongeveer alle cellen in het lichaam te veranderen. We leven in een cyclus van zeven jaar. Op het moment dat je begint te komen naar je eigen aard, het moment dat je je lichaam toestaat zijn leven zonder weerstand te leven, begin je een diep proces van de-conditionering. Zeven jaar later kom je, vrij letterlijk, als een nieuw wezen tevoorschijn: jijzelf.

Weten wie je bent

Het is een van de grote grappen dat mensen niet in staat zijn om hun eigen leven te leiden. En omdat ze niet in staat zijn om hun eigen leven te leven; lijkt dat leven voor hen zo’n moeilijke ervaring te zijn. Het wordt nogal vaak geroepen, je moet gewoon jezelf zijn. Dat is allemaal leuk en aardig, maar dan moet je wel weten wie dat zelf is.

In mijn professionele werk heb ik tussen de vijf en zesduizend individuele lezingen gegeven en Design Analyses gemaakt in vele verschillende landen. Waar ik ook was, ongeacht cultuur of land, er is één heersende ziekte. Het wordt “zelfhaat” genoemd. Zelfhaat varieert in intensiteit van net onder het oppervlak van het bewustzijn tot voluit.

Het is het meest ironische dat deze zelfhaat misplaatst is, aangezien deze mensen zichzelf niet kennen. Wie haten ze werkelijk? Ze haten de verkeerde persoon. Teleurgesteld over de verkeerde persoon. Ontevreden over de verkeerde persoon.

Houden van jezelf

Mensen houden niet van zichzelf. Ze houden niet van zichzelf omdat ze echt niet weten wie ze zijn. Ze hebben nooit de ervaring van zichzelf geleefd, noch de schoonheid gezien van wat hun ware leven inhoudt. Het is tijd om te zien dat dit niet is zoals de Ouden beweren, de aarde als planeet van het lijden, maar juist een mogelijkheid voor een glorieus bewustzijn. Dit gaat niet om garanties of beloften. Dit zegt niet dat als je je eigen aard leeft, je de rijkste, mooiste zult zijn. Het gaat niet om beter worden of beter zijn. Het gaat erom jezelf te zijn.

Het leven is een dualiteit. Het wordt onthuld door onze moraliteit. Er is ‘dit en dat’ en er zal altijd ‘dit en dat’ zijn. Het goede en het slechte zal er altijd zijn. Er zal altijd succes zijn en er zal altijd falen zijn. Het is de aard van wat het is om mens te zijn en om het spectrum van menselijke ervaringen te leven.

Correct zijn

Op het moment dat je je eigen aard leeft en met behulp van je strategie en autoriteit beslissingen neemt, is het moment waarop je krijgt wat correct is voor jou, de juiste carrière en relaties. Het maakt dan niet uit of je een succes bent of niet. Er zal geen lijden zijn, ondanks jouw toestand. Je zult je natuur leven en het zal je duidelijk zijn dat wat er voor je is, juist voor je is. Wat het ook is. Er zal geen deel van je zijn dat zegt: “Ik wou dat ik dit of dat kon zijn”.

We zijn overweldigd in onze westerse cultuur met verbeterpropaganda omdat we dunner, wijzer, spiritueler, sneller, rijker zouden moeten zijn. Er zijn allerlei aanbieders van manieren die zeggen dat het zus of dat het zo moet. Mensen lijden onder de propaganda van generalisaties. Zonder zichzelf te kennen, kan men zo gemakkelijk verloren gaan in deze propaganda. Je hoeft niets te veranderen. Het is gewoon een kwestie van iets worden. Jezelf worden. Bewust worden van jezelf.

Zelfliefde

Het Human Design Systeem opent de deur naar het potentieel van eigenliefde. Het vinden van zelfliefde is ook het vinden van een grotere liefde, een liefde voor het leven en een liefde voor anderen door middel van begrip. Door je eigen unieke design te leven, door je type en profiel te kennen, kun je je eigen aard waarmaken, wat van belang is in je relaties met anderen.

Zoveel van onze moeilijkheden in dit leven ontstaan omdat we grote moeilijkheden hebben in onze relaties, of dit nu onze carrière relaties zijn of dat het onze persoonlijke relaties zijn. Wat waar is voor het individu, een gebrek aan begrip over hun eigen aard, geldt zeker ook voor relaties. Relaties opereren vanuit een genetische noodzaak en ze hebben hun eigen regels.

De juiste mensen

Jezelf zijn betekent ook dat je de mensen die correct voor jou zijn in je leven te brengen. De kennis is eenvoudig en ook jij kunt profiteren van de best mogelijke verbindingen. Juiste relaties laten je niet alleen gezien en begrepen worden door de ander, maar die ander laat zich ook door jou begrijpen. Als ouder was het een essentieel ingrediënt in het welzijn van mijn kinderen.

Logische mechanische kennis

Human Design biedt logische, mechanische kennis. Het is geen theorie of filosoferen. Het gaat erom praktische dingen met deze kennis te kunnen doen, wat praktische voordelen oplevert. Geniet van “Living Your Design”. Geniet van het feit dat er echt kennis in de wereld is die echt waardevol is. Geniet ervan dat ook jij een gezond mens met liefde voor zichzelf kan worden.’

Een vraag aan jullie

Waarom zou jij willen weten hoe jouw blauwdruk er uit ziet, hoe jouw energie werkt?

4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *