Waarom ben je dit blog begonnen?

Een vraag van een van mijn allervroegste vriendinnen. (Ik wil niet een van de oudste zeggen… ;-)) Maar goed, zij vroeg me dus: waarom deze website, waarom dit blog. Je zou denken dat ik daar een kant en klaar antwoord op heb. Niets is minder waar.

De eerste vraag

Dit zou, bij het maken/creëren/verzinnen van een website, de eerste vraag zijn. En zeker een vraag die gelijk beantwoord dient te worden, want van daaruit bouw je je website op. Vanuit logica tenminste. Nou… deze website is allerminst logisch. Tenminste nog niet.

Bij het begin beginnen

Een aantal maanden terug kreeg ik meer tijd, letterlijk meer tijd in mijn week, mijn werkweek. En daardoor kreeg ik ineens ruimte in mijn hoofd en kwamen er ideeën binnen. Dit klinkt misschien gek, maar zo is het letterlijk gegaan. En mijn eerste idee was; wat nu onder het kopje Experiment in deze website staat. Ik wilde kijken of ik mensen kon prikkelen om elkaar beter te gaan begrijpen. Ik wilde zelf mensen beter begrijpen. Mensen verbinden, laten denken. Al deze gedachten kwamen in mij op. Alleen had het nog geen vorm. Ik wist niet hoe. Alleen het idee was nog maar geboren. Dus schreef ik het op.

Een proces

Toen ik het een beetje helder op papier had, heb ik het stuk aan een paar mensen laten lezen, er over verteld, als een soort van test. Waarschijnlijk voor mezelf. De reacties waren positief maar vooral ook verward. Het is natuurlijk ook lastig iets te begrijpen wat ik zelf ook niet helder had (of heb). Maar uit de gesprekken kwamen ook suggestie’s; waarom schrijf je niet gewoon je proces op, waarom geen blog, waarom geen website… En dat vormde nieuwe haakjes in mijn hoofd. En ineens wist ik dat mijn experiment, een website moest worden. Dus via mijn bedrijf ShareAll, ons website vriendje gemaild. Al snel een domeinnaam geclaimd, website basis opgezet, zelf even induiken, bouwen, bekijken, laten rusten, nog eens bekijken, nog eens laten rusten. Voelde nog niet goed. Nog eens laten rusten, mijn golf door. Bespreken met mijn Human Design lerares, klopt het volgens wie ik ben? Na dit overeg de laatste aanpassingen gemaakt. Nu klopt het. Tenminste: voor mij. En kon de website live.

Snappen

Dus waarom? Omdat ik voelde dat ik dit wilde doen. Omdat dit voor mij klopt. Omdat het zeker ergens heen gaat, maar ik niet weet waar naar toe. En zoals ik al zei: het is een experiment. Mijn experiment. Dus de enige manier om er achter te komen waar het heen gaat, voor mij, is door aan mijn website te blijven werken. En voor jullie, door de website te blijven volgen. Het gaat vanzelf gebeuren… Denk ik.  🙂

Een vraag aan jullie

Hebben jullie wel eens iets gedaan of zijn jullie ooit ergens aan begonnen waar je niet precies van wist waar het heen ging? Maar wat je toch hebt doorgezet?

2 antwoorden
 1. Marijke
  Marijke zegt:

  Ik heb inderdaad iets gedaan wat ik heeeeel moedig vind van mezelf. Op mijn 47ste een man ontmoet en 10 minuten met hem gesproken. Ik wist het gelijk: dit is de man.
  Volgende dag met kloppend hart een appje gestuurd en 3 dagen later hadden we onze eerste date. Nu na anderhalf jaar nog steeds gelukkig …Een soort engel!

  Beantwoorden
  • Sharon van den Biggelaar
   Sharon van den Biggelaar zegt:

   Een absolute engel. Én een hele grote op je schouder! 😉
   Absoluut een moedige daad, die je heel veel nieuw geluk heeft gebracht. X

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *