Wat is Human Design voor mij

Een vraag, gesteld door mijn vriendin en zakenpartner in crime. En eigenlijk niet door haar, want zij kent me en weet allang wat Human Design voor mij betekent. Maar een vraag gesteld door een vriendinnengroepje van haar: Wat is dat eigenlijk, Human Design? En hoe komt Sharon daar bij? Vragen die meer dan één antwoord verdienen. Maar we beginnen bij het begin.

Goede vraag. Hoe kom ik bij Human Design terecht?

Ongeveer 3 jaar geleden vertelde een (inmiddels goede) vriend me dat hij een systeem had leren kennen. Human Design. Na het ontvangen van mijn geboortedatum en tijd zou hij me wel even vertellen wat voor persoon ik ben. Natuurlijk. Nu moet je weten, ik kom van een indo-familie en ben heel wat gewend. Dus lichtelijk sceptisch maar zeker open tot het luisteren naar zijn verhaal, vertelde hij me dat ik een Projector ben. Aha. Uitleg volgde. Een paar belletjes gingen rinkelen.

Mijn proces

Eerlijk gezegd duurde het daarna wel enige tijd voor ik zelf de Human Design info in dook. Alsof het nog niet helemaal mijn tijd was. Maar het is me altijd bijgebleven. Dus toen ik midden in een periode van zelfontdekking was aanbeland, ben ik op onderzoek uitgegaan. Dit voelde allemaal wel heel bekend. Dus heb ik mijn eerste Analyse laten doen. Wat een feest van herkenning. En nog leuker: ik was dus niet gek! Maar het was ook confronterend. Er waren heel wat gewoonten die ik mezelf had aangeleerd, die niet van nature van mij waren. Dus werk aan de winkel. Want nadat je weet wat je design zegt, moet je het ook nog leven, zoals ze dat noemen. Dus dóen wie je van nature bént. Een deconditioneringsproces om het maar een mooi woord te geven. En daar zit ik dus nu midden in.

Studeren

Inmiddels ben ik met mijn derde Human Design opleiding bezig, heb ik twee persoonlijke analyses mogen ontvangen en leer ik elke dag bij. Over het systeem en over mezelf. Maar nog leuker, over mensen. Ik word af en toe uitgenodigd tot het geven van een analyse, waarin ik mensen mag vertellen over hun design, hun handleiding of die van hun kind(eren). Kleine feestjes van herkenning die gevolgd worden door kleine veranderingen, mooie verhalen, maar ook confronterende inzichten. Waar we beiden weer van leren.

Concreet

Wat het mij persoonlijk heeft gebracht: inzicht in mezelf, een inkijk in wie ik werkelijk ben en waarom ík de dingen doe, die ík doe. Een systeem wat me leert hoe ik mijn energie kan gebruiken en hoe ik mijn beslissingen het beste kan nemen. En nog mooier het heeft me laten zien dat niemand hetzelfde is, dat iedereen dingen/situaties anders ziet. Meer begrip. Voor anderen, maar ook zeker voor mezelf.

Ik zal jullie vast nog vaker meenemen in mijn wereld van Human Design!

Wat Human Design precies inhoudt?

Voor de officiële uitleg van het Human Design systeem heb ik een vertaling van een uitleg van Ra Uru Hu, de ontdekker van het Human Design systeem.

Een vraag aan jullie

Had jij al ooit van Human Design gehoord? En zo ja, weet jij wat voor type jij bent?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *